Hannah Ryggen Biennale 2013

 

hannah ryggen biennaleRundt 30 publikummere hadde funnet veien til Ørland Kultursenter denne dagen. Vi startet ved "Vi lever på en stjerne" i Hannah Ryggen-senteret, så gikk turen til Unn Sønjus utstilling på Galleri Hans.

Fra venstre Unn Sønju, Mari Meen Halsøy, Marit Paasche

Første foredrag ble holdt av Unn Sønju. Unn fortalte om sitt kunstnerskap med veven som redskap. Hvordan hun utviklet et visuellt uttrykk som tilførte noe nytt på den samtidige kunstscenen.

Marit Paasches innlegg omhandlet kunstneren Hannah Ryggen og beskrev de politiske strømninger på 30-tallet som resulterte i de kjente verker "Fiske ved gjeldens hav", "Etiopia", "Drømmedød" og "En fri".

Hannah biennale arakneVevkollegiet Arakne fortalte om hvordan gruppen arbeidet med politiske tema hentet fra samtiden fra workshops til fellesutstillinger.

Fra venstre Anne-Kirsti Espenes og Randi H Hjorth

Det siste foredraget ble holdt av Mari Meen Halsøy Hun beskrev prosessen i sitt kunstnerskap fra tiden ved Kunsthøgskolen i Oslo til det aktuelle prosjektet "Wounds" som foregår i det krigsherjede Beirut. Mari avsluttet med en 6 minutters film fra "Wounds".

Mari Meen Halsøy Hannah BiennaleFoto: Mari Meen Halsø ©Hady Sy. Courtesy le petit endroit/2e bureau

Biennalen er evaluert av deltagere og publikum dette vil gi oss nyttige innspill til neste arrangement i 2015. Vi tar sikte på å starte arbeidet med nye søknader så tidlig som mulig. Det har vært stor interesse for arrangementet fra kunstnermiljøer og media regionalt og nasjonalt. Kunstforeningen/Galleri Hans ser viktigheten av å utvikle biennalen til et internasjonalt nivå, da Hannah er en kunstner i verdensklasse og Ørlandet er stedet biennalen bør ha sin tilhørighet.

Vi takker våre sponsorer Norske Kunstforeninger, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Ørland Kultursenter, Air Norway, Fosenkraft, Ørland Sparebank.