På tapetet

Her kan du lese om foreningens arbeid med prosjekter som ikke er utstillingsvirksomhet.

Hannah Ryggen Triennale 2016

Kunstforeningen har inngått samarbeid med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NKIM) om Hannah Ryggen Triennale, dvs. at vi ønsker å arrangere dette hvert tredje år. Erzen Shkololli er ansatt som kurator og vil utvikle det kunstneriske programmet. Triennalen er satt til slutten av september 2016 og vil arrangere program i Trondheim og på Ørland.

Besøk fra Norske Kunstforeninger

Mandag 21. juni fikk vi besøk av Anne-Grethe Thoresen, rådgiver i Norske Kunstforeninger. Aina og Nina tok henne med på en 3 timers rundtur på Ørlandet. Vi besøkte Austråttborgen og utstillingen til Martin Rasch, Kulturbruket og Medlemsutstillingen. Så gikk turen til Brekstad og våre lokaler hvor vi fortalte henne om våre aktiviteter. Vi fikk presentert vår kunstsamling og Schanche-bildene. En kjapp tur opp til gamle yrkesskolen, som kan bli vårt nye kunstnerverksted med fokus på Hannah Ryggen, og et blikk på Hovde gård ble det også tid til. Dagen avsluttet med et besøk på Galleri Hans og Hanna Ryggen-senteret. Mange gode råd ble gitt oss under møtet. Både om å søke støtte til aktiviteter og tips angående Norske Kunstforeningers egne utstillinger. Dette er noe vi skal ta tak i ved første anledning.

juni motet

 

 

 

 

 

Dokumentarfilm om Astrid Dahlsveen

Styret har tatt initiativ til å få laget en dokumentarfilm om vår lokale billedhugger Astrid Dahlsveen. I samarbeid med Filmpro skrives det nå søknader for å få prosjektet finansiert.